Adından da anlaşılacağı gibi İtalyan kökenli olduğu sanılan, Türkiye’ ye giriş tarihi bilinmeyen en eski yerli limon çeşitlerimizdendir. Doğu Akdeniz bölgesinde “İtalyan memeli”, Batı Akdeniz bölgesinde “Demre Dikensiz” ve “Kara Limon” olarak adlandırılır. Türkiye’ de en çok üretilen çeşitlerden biridir. Çok verimli olan bu limon her yıl boyu düzenli olarak ürün verir.
Kabuğu : Orta kalınlıkta, pürüzlü, sarı renkli
Eti : Sıkı
Şekli : Elips şeklinde,meme kısmı az gelişmiş
Çapı : 60 - 65 mm
Ağırlığı : 125 - 130 gr
Kabuğun Ete Bağlılığı : Sıkı
Çekirdeklilik: Çok Çekirdekli.
Puflaşma : Geç hasat edilidğinde görülebilir.
Olgunlaşma / Hasat : Kasım – Ocak
Periyodisite : Yok